Prvi “Zemun AL fest”  posvećen alaskim tradicijama održan je na Zemunskom Keju dana 16 juna 2019. godine

Posetioci festivala tokom celog dana uživali su u bogatom kulturno umetničkom programu,interaktivnim radionicama, takmičenju u pecanju,  promociji nautike i kulinarskim specijalitetima od ribe.

Zemunci i mnogobrojni gosti Zemuna osim u bogatom kulturno umetničkom programu, druženja  sa labudovima, razgledanja Zemuna sa Dunava bili su u prilici    da se upoznaju i  sa svim onim što je u vezi za tradicijom alasa.

KUD “Branko Radičević” podržao je ovu manifestaciju i svojim učešćem potpomogao prvi “AL FEST”. Zemun koji je neraskidivo vezan za Dunav, Dunav koji je zaštitni znak Zemun treba da ima ovakav festival. Festival posvećen alasima koji su tu da prenose priče od davnina, da čuvaju to što Zemun krasi, da prenose tu neraskdivu vezu Dunava i Zemuna.

KUD “Radičević” je nastupio sa dva ansambla – “dečijim ansamblom” i “ansamblom rekreativaca”. Igrom i pesmom smo hteli da ulepšamo ovakav događaj, podržavamo ovakve manifestacije koje Zemun čine interesantnom turističkom destinacijom, a KUD”Radičević” sastavnim delom Zemuna.