Završavamo još jednu sezonu koja je bila teška ali uspešna. Ono što moramo da napišemo jeste da već godinama unazad KUD “Radičević” se bori sa ljudima koji žele da ga unište i zatvore. Ono što je naj tužnije u celoj toj situaciji jeste što su to pokušavali da urade ljudi koji su ponikli u KUD-u “Radičević”. Na kraju prethodne sezone je učinjen udarace gde su gotovo uništene dva ansambala mladih igrača.

Ono što je važno jeste da “Radičević” nije samo škola foklora , Radičević nije mesto gde se svarća. KUD “Radičević ” je kulturna institucija koja uskoro slavi 100 godina postojanja. KUD “Radičević” je prolazio kroz težak period, mnogi su ga lomili ali ga nisu slomili. KUD “Radičević” je ono što se voli . KUD”Radičevič” je ono što zaigra u srcu kad se pomene. KUD”Radičević” je i dalje sigurno mesto za svu decu, mesto za sve buduće igrače. KUD”Radičević” je čuvar srpske tradicije koju pokazuje kroz igru i pesmu. KUD”Radičević” će uvek biti mesto koje pored svih teškoća će igrati za osmeh više. KUD”Radičević” koliko god neko želeo i radio na tome da ga ugasi, on će igrati svoju igru, Radičević igra svoje kolo , Radičević će pevati svoje pesme.

Nećemo pistati o stereotipima i govoriti kako je teško, ne nije nam teško niti će nam biti. Mi imamo dušu, mi igramo našu igramo, mi pevamo naše pesme , mi vodimo naše kolo.  Završili smo uspešnu sezonu, dosta budućih igrača je tu u svom “Radičeviću” . Deca koja svojim trudom i veštinama prave prostor u kom će uskoro pokazati zašto je budućnost poklonjena njima.

Bez obzira na sve napravljen je plan za sledeću sezonu gde ćemo pokazati zašto je dobro biti deo porodice “Radičević”. Projekti koji će utabati novi put, igra koja nije samo obična igra i “Radičević”koji uskoro postaje više od Kulturno umetničkog Društva…..