Na današnji dan pre tačno 99. godina nastao je naš KUD” Branko Radičević” iz Zemuna. Još malo pa ceo vek igre, pesme, druženja, zadovoljstva, tradicije…… Jedno smo od najstarijih Kulturno umetničkih Društava na teritoriji Beogrda i na teritoriji Srbije. Kad se okrenemo i pogledamo u istorijat kao tren a već 99 godina. Koliko igrača, svirača, pevača, glumaca, koliko ljubavi, koliko brakova, koliko dece, koliko osmeha iza nas i u pravu je gospodin Pera Alivojvodić koji je napisao knjigu o “Radičeviću” jer “Radičević” je više od folklora i igre. “Radičević” je nešto posebno što znaju oni koji su bili deo njega, “Radičević” je nešto posebno što znaju oni koji su sada deo njega.

Situacija u kojoj smo se našli, epidemija koja je sve preokrenula utiče i na naš datum osnivanja. Tradicionalno u ovom periodu su igrači s osmehom na licu pokazivali svoju veštinu, igrali su srcem, uživali u našem danu i veselili se našem postojanju. Ova godina koja je svakako specifična i godina koja će se svakako pamtiti, pomera proslavu našeg dana za bezbedniji period.

“Radičević” je otvorio svoja vrata i probe se održavaju u sklopu predloženih zdravstvenih mera. Nastavljamo našu igru, situacija nas jeste usporila ali ne i zaustavila. KUD” Radičević” nastavlja gde je stao, nastavljamo sa spremanjem za nove igre, za nove korake, za nove osmehe, spremamo se za naš ceo vek….