SAOPŠTENJE

 

                     U prethodnom sopštenju smo pisali šta se sve dešavalo proteklih godina u KUD-u “Radičević” i stojimo iza svega što smo napisali . U saopštenju smo načinili jedan previd i ovim saopštenjem želimo to da ispravimo. Napisali smo da je Vladimir Miladinović osnivač KUD-a “Šiljkan” što nije tačna informacija. Vladimir Miladinović jeste igrče iz “Radičevića” odevo u KUD” Šiljkan” koji svoje probe održava u OŠ “Sonja Marinković”. Razlog za ovakav previd jeste taj da nismo više želeli da trošimo dragoceno vreme i trud na rad Vladimira Miladinovića uopšte.Videli smo da se predstvalja pod tim imenom ali nismo ulazili u dubinu i odnos saradnje. 

 

U telefonskom razgovoru sa osnivačem KUD-a “Šiljkan” gospodinom Milenkom Kuzmanovićem ispravili smo ovaj detalj i naš propust. Ovim putem i pismeno se zahvaljujemo gospodnu Kuzmanoviću na razumevanju i na ukazanom propustu . Zadvoljstvo je čuti da i dalje poštenih ljubitelja folklora ima. Profesionalizam na viskom nivou, pozdravljamo ovakav iskren odnos prema folkloru koji imaju ljudi kao što je gospodin Kuzmanović. 

 

Veliki profesonalci nastalvljaju i dalje svoju misiju uništavanja folklora i umetnosti uopšte. Veliki solista Vladimir Miladinvić je okončao saradnju i u KUD-u “Šiljkan” tako da se istorija ponavlja i ono što su radili KUD-u ”Radičević” radiće i drugim Društvima. Ispaštaju nedužni i oni koji nemaju nikave veze sa svim ovim a to su deca i kultura. Deca koja su verovala srcem, koja su išla za svojim idealima, svojim snovima su ponovo dovedena u zabludu i ponovo se koplja lome o dečija ledja. Sigurno će i deca odustati od ovakve neozbiljne privatne igre i okrenuti se drugim aktivnostima. Folklor, narodna igra i umetnost privatnim interesom individualaca kao sto je Miladinović Vladimir gubi na desetine igrača.  Sigurni smo da će pored ovakvih umetnika folklor nestati. 

 

Malo je reči koje ostaju da se kažu posle saznanja da u ljudima spava tolika želja za rušenjem i za uništenjem kulture, igre i pesme. Naš zadatak je da nastavimo da gradimo naše kolo, našu igru i da brižljivo čuvamo snove naših igrača. Sada shvatate razliku izmadju Kulturno umetničkog društva i obične škole folklora…

S poštovanjem

Direktor KUD-a”Branko Radičević” Zemun